De rijopleiding

Je bent zestien jaar en wilt je dorp uit?! Dat kan!
Haal je brommerrijbewijs (rijbewijs AM) bij Rijschool Schipperen en geniet van ongekende vrijheid, maar wel met een veilige basis!

Vanaf 1 maart 2010 is iedereen, die zijn rijbewijs ( AM) wil gaan halen voor de snor- of bromfiets, verplicht naast het theorie examen ook een praktijkexamen te doen.

De minimumleeftijd voor de bromfietsrijlessen en het praktijkexamen is wettelijk vastgelegd. Om praktijklessen te mogen volgen en deel te nemen aan het praktijkexamen dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) heb je geen apart rijbewijs bromfiets nodig. Je hoeft dan geen examens te doen.

Je brommerrijbewijs in 4 lesuren

Rijschool Schipperen verzorgt de praktijklessen en zorgt ervoor dat je al binnen 4 lesuren je rijbewijs kunt halen en daarna veilig en zelfstandig de weg op kan. De benodigde lesuren worden in samenspraak met jou ingepland. Meestal lessen we een paar dagen voor je examen een aantal uur en voordat je op examen gaat de overige uren, afhankelijk van je kennis en kunde.