Het praktijkexamen brommer

Het praktijkexamen voor de brommer duurt in totaal 45 minuten. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer, je verkeersinzicht, hoe je inspeelt op onverwachte situaties, je kijkgedrag en het beheersen van de brommer. Je legt het examen af op een bromfiets van de rijschool. De examinator volgt je op een eigen bromfiets en geeft je door middel van een communicatiesysteem aanwijzingen. Net zoals je gewend bent van het lessen.

Geslaagd? Rijbewijs aanvragen!

Met een recente pasfoto in kleur en het vereiste geld (in gemeente Geertruidenberg €37,50), kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats je rijbewijs aanvragen. Na (ongeveer) vijf werkdagen is het rijbewijs binnen. Tegen een meerprijs van €34,60 kun je je rijbewijs na 1 werkdag al op halen, informeer hiernaar bij het gemeentehuis.

brommer-praktijkexamen

Let op!
Zowel bij de aanvraag als bij het ophalen van je rijbewijs moet je je kunnen identificeren.
Als je je rijbewijs voor de bromfiets hebt gehaald, mag je alle voertuigen die binnen de categorie AM vallen besturen, dus ook de brommobiel.