Praktijkexamen BE

Het praktijkexamen BE met als vertrekpunt het CBR in Breda, duurt ongeveer 55 minuten en bestaat uit een route rijden waarin je laat zien dat je volgens de geldige regels op een veilige manier met je BE-combinatie aan het verkeer deelneemt.

De examinator stelt je eerst enkele vragen, ter voorbereiding van de rit. Bijvoorbeeld over de manier waarop de aanhangwagen beladen is of over (controle van) het deugdelijk en veilig aankoppelen van de aanhangwagen. Hierna begint de rit, die ongeveer 35 minuten duurt. De examinator let onder andere op je beheersing van de auto en aanhangwagen, je kijkgedrag en de uitvoering van de bijzondere verrichtingen. Dankzij een goede voorbereiding bij Rijschool Schipperen rij je vol vertrouwen je examenrit!

Geslaagd? Rijbewijs aanvragen!

Met een recente pasfoto in kleur en het vereiste geld (in gemeente Geertruidenberg € 37,50), kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats de nieuwe categorie BE op je rijbewijs bij laten schrijven. Na (ongeveer) vijf werkdagen is het rijbewijs binnen en kun je je oude rijbewijs inwisselen. Tegen een meerprijs van € 34,60 kun je je rijbewijs na 1 werkdag al op halen, informeer hiernaar bij het gemeentehuis.

Let op! Zowel bij de aanvraag als bij het ophalen van je rijbewijs moet je je kunnen identificeren.