E achter B

Met de caravan op vakantie?
Met de motor op de trailer naar Oostenrijk om daar de Gross Glockner te rijden?
Voor het werk weleens met een zware aanhangwagen moeten rijden?

Redenen genoeg om nu je BE-rijbewijs te halen!

e achter b

Het BE-Rijbewijs

Is dus voor bestuurders van auto’s met aanhanger (of trailer of caravan) waarvan het maximale gewicht van de totale combinatie zwaarder is dan 3.500 kg. nodig als je wilt rijden met een caravan, paardentrailer, boottrailer of een andere zware aanhangwagen. Je hebt voor dit rijbewijs geen theoriecertificaat nodig, maar wel een geldig rijbewijs B.
Voor een specificatie van alle nieuwe regels zoals opgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu kun je hier een document (pdf) downloaden.

De opleiding.

De meerdaagse opleiding om het BE rijbewijs te halen wordt meestal verdeeld over twee dagen. Je krijgt in totaal 2 blokken van 3 lesuren. Zo heb je tijd om de lesstof te verwerken en kun je goed uitgerust en geconcentreerd je examen afleggen. Blijkt het dat je aan de gestelde 6 uur niet genoeg hebt, dan kan er nog extra lestijd worden ingepland. Tijdens onze opleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen.