AVD examen

Het praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD), met als vertrekpunt het CBR in Breda, duurt ongeveer 55 minuten en bestaat uit een route rijden waarin je laat zien dat je volgens de geldige regels op een veilige manier aan het verkeer deelneemt. Je kunt aan dit examen deelnemen als je voor het praktijkexamen voertuigbeheersing en je theorie-examen geslaagd bent en als je minimaal 18 jaar bent (afhankelijk van de categorie).

Tijdens de rit op de openbare weg wordt er o.a. gelet op jouw kijkgedrag, plaats op de weg, rijden van bochten, de voertuigbeheersing in het verkeer en je verkeersinzicht. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Dankzij een goede voorbereiding bij Rijschool Schipperen rij je vol vertrouwen je examen! De examinator en je rij- instructeur volgen je in een auto, waarbij jouw instructeur de aanwijzingen geeft via de portofoon.

Meer informatie over het AVD-examen? Stuur Sacha een mailtje!

Geslaagd? Rijbewijs aanvragen!

Met een recente pasfoto in kleur en het vereiste geld (in gemeente Geertruidenberg € 37,50), kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats je rijbewijs aanvragen. Na (ongeveer) vijf werkdagen is het rijbewijs binnen. Tegen een meerprijs van € 34,60 kun je je rijbewijs na 1 werkdag al op halen, informeer hiernaar bij het gemeentehuis.

Let op!
Zowel bij de aanvraag als bij het ophalen van je nieuwe rijbewijs moet je je kunnen identificeren. Heb je al een rijbewijs? Deze dien je ook mee te nemen en na uitgifte van je nieuwe rijbewijs in te leveren bij het gemeentehuis.

Please accept voorkeuren, statistieken, marketing cookies to watch this video.

Bron: CBR.