Motorrijles van echte motorrijders

Het motorrijbewijs is het leukste rijbewijs dat je kunt halen, want motorrijden is een sensatie op zich. De vrijheid, lekker ontspannen, even alles “van je af rijden”….
Motorrijden moet je wel goed leren, dan is het ook veilig! Onze KNMV-instructeurs en zeer ervaren motorrijders zorgen daarvoor, want:

Motorrijden leer je van motorrijders!

Onze rijschool is gevestigd aan de Lodderweer 16 in Raamsdonksveer. De motorrijlessen worden vanuit deze locatie gegeven, waarbij de lessen zowel voor als na het motorrijden hier nogmaals besproken worden, ondersteund met bijbehorend materiaal. Voor aanvang van de les kun je vast de motorkleding aantrekken die wij gratis ter beschikking stellen.

motorrijles

De lessen worden gegeven op de op de Yamaha 125 voor de categorie A1 en de Yamaha XJ6 voor de categorie A2 en A. Je kunt al motorrijles volgen bij ons vanaf je 17e!

A1 rijbewijs

Ben je nog geen 20 jaar? Dan mag je examen doen voor het A1 rijbewijs (lichte motor). Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen en kun je beginnen met rijlessen. Een praktijkexamen afleggen mag vanaf je 18e.

A2 rijbewijs

2 jaar na het behalen van je rijbewijs A1, mag je overstappen naar een middelzware motor (A2 rijbewijs). Voor dit bewijs moet je een praktijkexamen verkeersdeelneming afleggen.

A rijbewijs (code 80 / onbeperkt vermogen)

2 jaar na het behalen van rijbewijs A2, mag je de overstap maken naar een motor met onbeperkt vermogen. Hiervoor dien je een praktijkexamen verkeersdeelneming af te leggen.
Je kunt ook direct voor je A2 of A rijbewijs gaan. Voor je A2 rijbewijs dien je minimaal 20 jaar te zijn, voor je A rijbewijs minimaal 24 jaar. Hiervoor dien je een theorie-examen af te leggen en twee praktijkexamens. Ben je 21 jaar? Dan kun je ook examen doen op de zware categorie, maar mag je nog niet op een zware motor rijden. Dit noemen we Code 80, code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.

In de eerste lessen worden de beginselen van het motorrijden uitgelegd en aangeleerd en worden de bijzondere verrichtingen verder toegelicht en geoefend, dit gebeurt op verschillende locaties. Daarna wordt het motorrijden verder uitgebouwd, waarin vooral de kijktechniek aan de orde komt, tevens wordt er extra aandacht geschonken aan de bochtentechniek. Want dit is het mooiste maar ook het gevaarlijkste van het motorrijden! Tijdens de motorrijlessen volgt de instructeur je op de volgmotor. Hierdoor kan hij je beter volgen, begeleiden en oefeningen demonstreren. De instructeur geeft je door middel van een professioneel intercomsysteem aanwijzingen.