Autorijles

Een persoonlijke aanpak

Elke leerling is anders en heeft dus een andere manier van begeleiding nodig. De rijopleiding wordt bij Rijschool Schipperen dan ook afgestemd op jouw persoonlijke eigenschappen.
Je praktijklessen worden gegeven door een vaste instructeur en de lessen volg je in een Volkswagen Golf. Volgens de regels van 2ToDrive mag je al beginnen met lessen vanaf 16,5 jaar.

De lessen duren 1,5 uur, je wordt thuis (of ergens anders, als je dat wilt) opgehaald en daar ook weer afgezet. Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg en Hank vallen binnen onze regio.

Tijdens de eerste lessen leer je de beginselen van het autorijden: je leert de auto rij-klaar te maken, stoppen en wegrijden, je leert schakelen, bijzondere verrichtingen. Kortom we zijn dan aan het werk met de voertuigbediening en de voertuigbeheersing.

Daarna gaan we werken aan de verkeersdeelneming waarbij je uitgebreid uitleg krijgt en zelf oefent met verschillende verkeerssituaties.

Uiteindelijk ga je dit geleerde zelfstandig in de praktijk (leren) toepassen, het verkeersinzicht: je bent bezig met de verkeerstaak, leert het verkeer te lezen en je handelingsplan hierop aan te passen en uit te voeren.