Motorrijles

Les van echte motorrijders

Het motorrijbewijs is het leukste rijbewijs dat je kunt halen, want motorrijden is een sensatie op zich. De vrijheid, lekker ontspannen, even alles “van je af rijden”….

Motorrijden moet je wel goed leren, dan is het ook veilig! Onze instructeurs en zeer ervaren motorrijders zorgen daarvoor, want: Motorrijden leer je van motorrijders!

Onze rijschool is gevestigd aan de Lodderweer 16 in Raamsdonksveer. De motorrijlessen worden vanuit deze locatie gegeven, waarbij de lessen zowel voor als na het motorrijden hier nogmaals besproken worden, ondersteund met bijbehorend materiaal. Voor aanvang van de les kun je vast de motorkleding aantrekken die wij gratis ter beschikking stellen.

De lessen worden gegeven op de op de Yamaha XJ6 voor de categorie A (code 80), wij geven geen motorrijles voor de categorie A1 en A2.

A rijbewijs (code 80 / onbeperkt vermogen)

Ben je tussen de 21 en 23 jaar? Dan kun je lessen en examen doen op de zware categorie, maar je mag na het behalen van je rijbewijs nog niet op een zware motor rijden. Dit noemen we Code 80, code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs óf als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.

Heb je al je A2 gehaald? Dan kun je 2 jaar na het behalen van rijbewijs A2 de overstap maken naar een motor met onbeperkt vermogen, dat kan ook bij onze rijschool. Hiervoor dien je een praktijkexamen verkeersdeelneming af te leggen.

Je kunt ook direct voor je A rijbewijs gaan, hiervoor dien je minimaal 24 jaar te zijn op de dag dat je op examen gaat voor de bijzondere verrichtingen.

Voor het halen van je rijbewijs A code 80 en A dien je een theorie-examen af te leggen en twee praktijkexamens.

In de eerste lessen worden de beginselen van het motorrijden uitgelegd en aangeleerd en worden de bijzondere verrichtingen verder toegelicht en geoefend, dit gebeurt op verschillende locaties. Daarna wordt het motorrijden verder uitgebouwd, waarin vooral de kijktechniek aan de orde komt, tevens wordt er extra aandacht geschonken aan de bochtentechniek. Want dit is het mooiste maar ook het gevaarlijkste van het motorrijden! Tijdens de motorrijlessen volgt de instructeur je op de volgmotor. Hierdoor kan hij je beter volgen, begeleiden en oefeningen demonstreren. De instructeur geeft je door middel van een professioneel intercomsysteem aanwijzingen.