Praktijkexamen

Minimaal 17 jaar oud

Als je instructeur er van overtuigd is dat je de capaciteiten en het inzicht hebt en deze ook daadwerkelijk laat zien in het verkeer, kun je op praktijkexamen bij het CBR in Breda.

Om praktijkexamen te mogen doen, moet je minimaal 17 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig uitslagformulier van het theorie-examen.

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt in totaal 55 minuten. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer, je verkeersinzicht, hoe je inspeelt op onverwachte situaties, je kijkgedrag en het beheersen van de auto. Het examen bevat verschillende onderdelen zoals zelfstandig route rijden (onder andere door middel van navigatie), zelfstandig een bijzondere manoeuvre uitvoeren (hoeft niet als je vrijstelling hebt verdiend tijdens de tussentijdse toets), gevaarherkenning door situatie-bevraging, zelfreflectie en milieubewust rijgedrag. Dankzij een goede voorbereiding bij Rijschool Schipperen ben je dan ook geheel op het praktijkexamen voorbereid!

Wil je meer informatie over het praktijkexamen? Kijk dan ook eens op de pagina met veelgestelde vragen of stuur Sacha een mailtje!