Het praktijkexamen

Als je instructeur er van overtuigd is dat je de capaciteiten en het inzicht hebt en deze ook daadwerkelijk laat zien in het verkeer, kun je op praktijkexamen bij het CBR in Breda.

Om praktijkexamen te mogen doen, moet je minimaal 17 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig uitslagformulier van het theorie-examen.

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt in totaal 55 minuten. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer, je verkeersinzicht, hoe je inspeelt op onverwachte situaties, je kijkgedrag en het beheersen van de auto. Het examen bevat verschillende onderdelen zoals zelfstandig route rijden, zelfstandig een bijzondere manoeuvre uitvoeren, gevaarherkenning door situatie-bevraging, zelfreflectie en milieubewust rijgedrag. Dankzij een goede voorbereiding bij Rijschool Schipperen ben je dan ook geheel op het praktijkexamen voorbereid!

Meer informatie over het Praktijk-examen? Stuur Sacha een mailtje!

Geslaagd? Rijbewijs aanvragen!

Met een recente pasfoto in kleur en het vereiste geld (in gemeente Geertruidenberg € 37,50), kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats je rijbewijs aanvragen. Na (ongeveer) vijf werkdagen is het rijbewijs binnen. Tegen een meerprijs van € 34,60 kun je je rijbewijs na 1 werkdag al op halen, informeer hiernaar bij het gemeentehuis.

Let op! Zowel bij de aanvraag als bij het ophalen van je rijbewijs moet je je kunnen identificeren.

Ben je nog geen 18 jaar? Neem dan de begeleiderspas mee! (zie 2todrive.nl)

Please accept voorkeuren, statistieken, marketing cookies to watch this video.

Bron: CBR.